Підтримка українських соціальних працівників, які переживають війну росії проти України

Статус
Не зареєстровано
Ціна
Безкоштовно
Розпочати

Українські соціальні працівники реагують на шкоду, завдану російською агресією на сході України вже багато років. В результаті повномасштабного військового вторгнення росії на територію України 24 лютого 2022 року багато соціальних працівників виїхали з України або мають статус внутрішньо переміщених осіб. Переживаючи сильну та постійну травму війни самі, вони продовжують надавати послуги своїм клієнтам. Допомога клієнтам в умовах війни робить соціальних працівників вразливими до вигорання, вторинного травматичного стресу, втоми від співчуття, вікарної та колективної травми.

Мета
Ця серія вебінарів має намір підтримати соціальних працівників та розглянути основні теми, які стосуються практики соціальної роботи під час війни

Джеймс (Джим) Мартін – почесний професор соціальної роботи та соціальних досліджень Коледжу Брін-Мор в Брін-Мор, штат Пенсильванія. Джим також є ліцензованим клінічним соціальним працівником на пенсії з більш ніж п’ятдесятирічною практикою соціальної роботи. Двадцять сім років викладання, академічної роботи та громадської активності Джима стосувалися широкого спектру питань практики клінічної соціальної роботи, включаючи травми та втрати, міжособистісне насильство, особисте благополуччя та добробут громад, включаючи добробут військових і ветеранів. Джим є визнаним національним лідером з питань сімейних послуг для військових. Джим був старшим офіцером із соціальної роботи під час Першої війни в Перській затоці. Він отримав ступінь Магістра соціальної роботи у Бостонському коледжі та ступінь Доктора соціальної роботи в Піттсбурзькому університеті. Він є випускником Програми стипендій із вивчення дітей та сім’ї Військового медичного центру Волтера Ріда, ВІйськового коледжу командування та генерального штабу армії та Коледжу управління армією. Джим був лауреатом «Нагороди видатних випускників за практику соціальної роботи» Школи соціальної роботи Університету Піттсбурга в 2014 році та «Нагороди видатних випускників» Школи соціальної роботи Бостонського коледжу 2015 року. У 2016 році Національна асоціація соціальних працівників визнала Джима піонером соціальної роботи.

Сінді Соуса, PhD, Магістр соціальної роботи, Магістр громадського здоров’я – Доцентка та директорка докторської програми Школи соціальної роботи та соціальних досліджень Коледжу Брін-Мор, де вона також є спів-директоркою Центру дитячого та сімейного добробуту. У своїй праці, Сінді сприяє розумінню умов, що лежать в основі здоров’я, використовуючи призму феміністських і критичних расових теорій, які надають перевагу соціальному, екологічному та політичному контекстам добробуту. Наразі вона має кілька проектів, зосереджених на проблемах, сильних сторонах і стратегіях сімей під час війни, досвіді біженців і кліматичних катастроф.

Наталія Гусак, Ph.D, є доценткою Національного університету «Києво-Могилянська академія» (Київ, Україна) та гостьовою професоркою Школи соціальної роботи та соціальних досліджень Коледжу Брін-Мор. Вона також була стипендіаткою Fullbright в Школі соціальної роботи Університету Вейна (Мічиган, США), запрошеним лектором Дублінського міського університету та запрошеним дослідником в Центрі здоров’я та досліджень соціальних послуг (Кентський університет, Кантерберрі, Сполучене Королівство). Наталія Гусак є залученим експертом в проектах з розвитку імплементованих Світовим Банком, Міжнародним Медичним Корпусом, Програмою розвитку ООН, Міжнародною організацією з міграції, Німецьким товариством міжнародного співробітництва, та Консалтинговою групою GFA, метою яких є розвиток соціальних послуг для вразливого груп населення в Україні. Наталія консультувала Міністерство соціальної політики України та Міністерство охорони здоров’я в питаннях розвитку соціальних послуг та послуг з психічного здоровʼя в громаді.