Loading Події

« Усі Події

  • Ця подія минула.

Тренінг Навички для психологічного відновлення

02.08.2022 @ 08:00 - 04.08.2022 @ 17:00

Шановні колеги, всі, хто має зараз змогу працювати або планує невдовзі повернутися до роботи!

Під час війни ми щодня стикаємося з новими викликами, як в нашому особистому житті, так і в професійному. Докорінно змінилося життя людей, які звертаються до нас зараз. Хтось змушений був покинути домівку, хтось втратив близьких, хтось всіма силами допомагає іншим, не зважаючи на себе, хтось не може відпочити навіть уві сні. Деякі почуття клієнтів ми можемо розділити з власного досвіду, інші будуть нам незнайомі.

 

В якості опори та професійної підтримки в цей період ГО «Підтримка психічного здоров’я» в рамках проекту “Психічне здоров’я для України” за підтримки Посольства Швейцарії в Україні, запрошує фахівців допомагаючих професій (психологічна та психотерапевтична освіта не обов’язкова) за 3 тренінгові дні онлайн оволодіти прикладним та готовим до застосування інструментом консультування та надання фахової допомоги людям, які потребують відновлення їх психологічного стану після пережитих життєвих стресів.

Програма є доказовим методом,  заснована на матеріалах національної спільноти США з посттравматичного стресу (National Center for PTSD) та національної спільноти США з дитячого травматичного стресу (National Child Traumatic Stress Network).

 

Про тренінг: Онлайн-тренінги “Навички для психологічного відновлення” проводяться для первинної ланки допомагаючих фахівців (включаючи соцпрацівників, вчителів, психологів державних і недержавних установ).

Це тренінг навичок, спрямований на прискорення відновлення після життєвого стресу та покращення ефективності повсякденного функціонування. Мета тренінгу – оволодіння короткостроковим методом роботи з людьми, що постраждали від травмуючих подій.  На тренінгу будуть розглядатися навички, які виявилися найбільш корисними в різних посттравматичних ситуаціях:

  1. Техніка вирішення проблем – допомагає у визначенні пріоритетів та вирішенні життєвих труднощів.
  2. Заохочення позитивної діяльності – допомагає планувати та реалізовувати позитивну активність задля посилення почуття контролю та покращення загального емоційного фону.
  3. Навичка управління реакціями – сприяє кращому оволодінню своїми емоціями та поведінкою у стресових ситуаціях та після них.
  4. Конструктивне мислення – допомагає розібратися з неконструктивними думками та розвинути більш ефективну систему мислення.
  5. Відновлення соціальних зв’язків – спрямовано на розвиток та підтримку корисних контактів у соціумі.

 

Програма розроблена фахівцями США на основі світового досвіду роботи з людьми, що постраждали від війни та інших катастроф. Структурована форма роботи з навчання навичкам є доказово підтвердженою та рекомендованою для застосування спеціалістами допомагаючих професій.

Докладніше про програму англійською на сайті національної спільноти з дитячого травматичного стресу:

https://www.nctsn.org/treatments-and-practices/psychological-first-aid-and-skills-for-psychological-recovery/about-spr

Інформація про програму англійською на сайті США з управління у справах ветеранів:

https://www.ptsd.va.gov/professional/treat/type/skills_psych_recovery_manual.asp

 

 

Звертаємо вашу увагу на те, що запропонований тренінг НЕ Є навчанням кризовій інтервенції або першій психологічній допомозі.

Навички для психологічного відновлення – це вторинна профілактика стресових розладів, призначена для людей, які зараз знаходяться у відносно безпечному місці, а від перенесених травмуючих подій минув мінімум тиждень.

 

Участь у тренінгу є безкоштовною. Учасники отримають методичні матеріали в електронному вигляді, доступні для друку та безпосереднього застосування у своїй повсякденній роботі. Тривалість тренінгу 3 дні та 1 групова супервізія (дату учасникам навчання буде повідомлено окремо). Тренінг відбуватиметься українською мовою.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWYjv7Tx1XvatSIQAWUpb-fQQG1YcAmbSLDxhhUdPTcYihlw/viewform

Деталі

Початок:
02.08.2022 @ 08:00
Кінець:
04.08.2022 @ 17:00
Категорії Подій:

Організатор

ГО Підтримка психічного здоров’я

Місце проведення

online
Ukraine + Google Map